Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι μαθητές που προσβλήθηκαν από τη γρίπη στην Βρετανία
Αθήνα: Επιστρέφουν σταδιακά μέχρι το Σάββατο στην Ελλάδα οι μαθητές και οι συνοδοί τους, οι οποίοι μετείχαν σε θερινά προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων και προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης.
Αθήνα: Επιστρέφουν σταδιακά μέχρι το Σάββατο στην Ελλάδα οι μαθητές και οι συνοδοί τους, οι οποίοι μετείχαν σε θερινά προγράμματα βρετανικών πανεπιστημίων και προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης.
Συγκεκριμένα, σε θερινό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης μετείχε ομάδα από 22 Έλληνες μαθητές και συνοδούς. Οι 16 από αυτούς προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης.
Νοσηλεύτηκαν στα δωμάτιά τους, αποθεραπεύτηκαν πλήρως και οι τελευταίοι από τους ασθενείς θα επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα.
Σε παρόμοιο θερινό πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο του Γιορκ μετείχαν 16 Έλληνες μαθητές και συνοδοί, οι δώδεκα από αυτούς προσβλήθηκαν από τον ιό.
Ακολούθησαν συγκεκριμένη νοσηλεία, έγιναν καλά και οι τελευταίοι πέντε από τους προσβληθέντες -τέσσερις μαθητές και ένας συνοδός- επιστρέφουν το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.
Χρήσιμες συμβουλές
Γενικότερα, όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα πρέπει να ενημερώνονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ή από τους δικτυακούς τόπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (www. who. int) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ecdc. europa.eu) για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πανδημία.
Οι ταξιδιώτες επιβάλλεται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, δηλαδή να πλένουν συχνά τα χέρια τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι μπορεί να γίνει χρήση των ειδικών καθαριστικών χεριών τα οποία περιέχουν αλκοόλ (με περιεκτικότητα τουλάχιστον 62% σε οινόπνευμα).
health.in.gr
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα