Μεγαλώνει το Bing, Απομακρύνεται το Google
Με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό μεγεθύνεται το μερίδιο του πρωτοεμφανιζόμενου Bing τον Ιούνιο, από 3,4% την πρώτη εβδομάδα σε 6,63% την τελευταία, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Hitwise.
Με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό μεγεθύνεται το μερίδιο του πρωτοεμφανιζόμενου Bing τον Ιούνιο, από 3,4% την πρώτη εβδομάδα σε 6,63% την τελευταία, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Hitwise. Την ίδια περίοδο, το Google αύξησε τη διαφορά του από τους ανταγωνιστές του.
Το Google δεν νιώθει ακόμα να απειλείται από την νέα προσπάθεια της Microsoft να εισέλθει τα χωράφια του, με απώτερο στόχο ένα κομμάτι της προσοδοφόρας αγοράς των διαφημίσεων μέσω των μηχανών αναζήτησης. Διατηρεί τη μερίδα του λέοντος, αφού τον Ιούνιο παρέμεινε η πρώτη προτίμηση για το 74% των αναζητήσεων των Αμερικανών χρηστών. Το 16% των αναζητήσεων έγιναν μέσω του Yahoo, το 6,63% από το Bing και το 3,2% από το Ask.com.
Εντούτοις, οι μετρήσεις της Hitwise δείχνουν ότι το Bing μεγαλώνει ραγδαία: τον Ιούνιο, τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του το μερίδιό του αυξανόταν κατά 25% κάθε εβδομάδα.
Η Microsoft φέρεται να επενδύει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση του Bing. Δείτε ένα από τα πολλά (ενδιαφέροντα) διαφημιστικά σποτ που προβάλλονται στην αμερικανική τηλεόραση.
Παρεμπιπτόντως, είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι χρήστες φέτος υποβάλλουν μεγαλύτερες φράσεις στο πεδίο της αναζήτησης σε σχέση με πέρσι. Τα ερωτήματα με πέντε έως και οκτώ λέξεις αυξήθηκαν κατά 8% σε ένα χρόνο, ενώ αυτά με οκτώ ή περισσότερες λέξεις κατά 16%. Την ίδια στιγμή, τα λακωνικά ερωτήματα -με μία έως τέσσερις λέξεις- μειώθηκαν κατά 2%.
- Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη – Νέο έκτακτο δελτίο
- Μπουντούρης: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας, ούτε στον πιο άσχημο εφιάλτη μου αυτό που συμβαίνει…»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων


