53

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης το ΚΥΣΕΑ. Στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθούντα ζητήματατης παράνομης μετανάστευσης,της συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές και των εξοπλισμών.

Στο ΚΥΣΕΑ θα συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται ναδώσει έγκριση για χρησιμοποίηση του στρατοπέδου της Ριτσώνας ως χώρου συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, πριν από τον επαναπατρισμό τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για σύσταση ενός νέου Σώματος, της Ακτοφυλακής, που θα αναλάβει την ασφάλεια των θαλασσών, καθώς το Λιμενικό δεν είναι σε θέση εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση.

Χθες, Τρίτη, επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις «επιχειρήσεις-σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ