«Πρόσωπο με πρόσωπο με τους προγόνους» στην ΕΤ3 στις 20.30
Σήμερα, συνεχίζει να μας μαγεύει το θέμα της προέλευσης του ανθρώπου. Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε όπως για παράδειγμα πως αρχίσαμε να περπατάμε όρθιοι. Εκατομμύρια χρόνια πριν, ανθρωποειδή που ζούσαν και αναπτύχθηκαν στην Αφρική διασκορπίστηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου προσαρμοζόμενα στο εκάστοτε περιβάλλον. Αυτό άφησε πολλά μυστήρια στους παλαιοντολόγους, η δουλειά των οποίων είναι να συζητούν για απολιθώματα.
Η Elisabeth Deynes, μια παγκοσμίου φήμης γλύπτρια ανθρωπολόγος, συνεργάζεται πολύ στενά με κορυφαίους επιστήμονες και είναι αφοσιωμένη με πολύ πάθος στο να δημιουργήσει το μακρινό μας απόγονο. Στον εκθεσιακό της χώρο , ανθρωποειδή που έχουν εξαφανιστεί εκατομμύρια χρόνια πριν φαίνεται να ξαναζωντανεύουν. Μουσεία απ’ όλο τον κόσμο μάχονται για να εξασφαλίσουν ένα από τα τόσο εκπληκτικά ρεαλιστικά ομοιώματα. Η πρόοδος χρειάζεται χρόνο, για παράδειγμα, της πήρε επτά μήνες για να δημιουργήσει το ομοίωμα ενός ζεύγους Αυστραλιανού Πιθήκου ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων. Αυτή η δουλειά βασίστηκε στο σκελετό της γνωστής “Lucy” αλλά και σε δικές της θεωρίες.
Η δουλειά της Elisabeth Deynes είναι συνδυασμός επιστημονικής έρευνας, τεχνολογικής καινοτομίας και τέχνης, προσφέροντας στο κοινό μια πολύ παραστατική εικόνα για τη σύγχρονη γνώμη πάνω στην ανθρώπινη εξέλιξη. Αυτό το μαγευτικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια περιεκτική και ζωντανή εικόνα για το πώς εξελίχθηκαν οι πρόγονοι μας. Καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά, συμφιλιώνει την επιστήμη με την φαντασία, γοητεύει και ψυχαγωγεί.
Παραγωγή: Γαλλίας (2006)
Σκηνοθέτης: Philippe Plailly
- «Πυρ και μανία» ο Τραμπ κατά των New York Times μετά τη δημοσίευση δυσμενούς δημοσκόπησης – «Εγκληματική ενέργεια»
- Νικολάς Μαδούρο: Από το γαλάζιο φούτερ της Origin στη γκρι φόρμα της Nike
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα που επέλεξε ο Μπενίτεθ για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος (pic)
- Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες για την ανάρτηση μίας εικόνας με… «γκέι πάντα»
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο

