30

Μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα ήλθε να προστεθεί στην ήδη κακή εικόνα από πλευράς πληρότητας των μονάδων και εσόδων.

«Μεσούσης μιας απογοητευτικής τουριστικής περιόδου, καλούμεθα να διαμαρτυρηθούμε εκ νέου για τα θέματα ασφάλειας στην πόλη κι αυτό γιατί αντί τα ως άνω φαινόμενα να περιορισθούν, δυστυχώς παίρνουν νέες και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν αρκεί πλέον να μας δίνονται υποσχέσεις ή προσωρινές, πρόσκαιρες-βραχυπρόθεσμες λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΞΑ-Α.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζεται ότι η Αθήνα οφείλει να υπερασπιστεί καλύτερα και επί της ουσίας την εικόνα της «αιώνιας και ασφαλούς πόλης» που προσπαθεί να προβάλλει στις διεθνείς αγορές.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε ήδη «μουδιασμένα» εν μέσω κρίσης, με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αθήνας να αντιμετωπίζουν μειωμένες πληρότητες κατά 15,2%, μειωμένες τιμές κατά 8,8% και περιορισμένα έσοδα κατά 22,6%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ