91

Την προβολή μίας από τις ειδικές εκπομπές του Αlό Presidente ακύρωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, εξαιτίας μιας διαμάχης με τον Περουβιανό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα, γνωστό πολέμιο του Τσάβες, σχετικά με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αποφάσισε να διεξαχθεί ένας μαραθώνιος τεσσάρων ημερών για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή του Αlό Presidente.

Αν και ο μαραθώνιος ξεκίνησε κανονικά, το τρίτο μέρος της εκπομπής που επρόκειτο να προβληθεί στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) δεν προβλήθηκε ποτέ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η εκπομπή επρόκειτο να συνεχιστεί κανονικά την Κυριακή, ενώ δεν ανέφερε για ποιους λόγους σταμάτησε η προβολή.

Η απόφαση της μη προβολής τμήματος του Αlό Presidente έρχεται μετά τη δημόσια διαμάχη του Τσάβες με τον Μάριο Βάργκας Λιόσα σχετικά με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε προκαλέσει τον Λιόσα και τους συνεργάτες του να έρθουν στην εκπομπή και να αντιπαρατεθούν ζωντανά με ακαδημαϊκούς της Λατινικής Αμερικής, φιλικά προσκείμενους στον Τσάβες.

Ωστόσο, ο Λιόσα αρνήθηκε λέγοντας ότι δέχεται να αντιπαρατεθεί ζωντανά μόνο με τον ίδιο τον Ούγκο Τσάβες.

Ο Λιόσα συμμετέχει μαζί με άλλους διανοούμενους και αναλυτές από όλο τον κόσμο σε συνέδριο για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ