Κάθε Ippon και πέντε ευρώ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Ομοσπονδία Τζούντο
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα πρωτοκλασσάτα ονόματα των ομαδικών αθλημάτων να προσφέρουν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τώρα ήρθε η σειρά του τζούντο να δώσει... κοινωνικό χαρακτήρα στα Ippon! Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλη Σουφλέρη, κάθε Ippon που θα σημειωθεί στους αγώνες του 3ου Διεθνούς Τουρνουά Ακρόπολις, θα μεταφράζεται αυτόματα σε πέντε ευρώ, το οποίο θα προσφέρεται στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
102
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα πρωτοκλασσάτα ονόματα των ομαδικών αθλημάτων να προσφέρουν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τώρα ήρθε η σειρά του τζούντο να δώσει… κοινωνικό χαρακτήρα στα Ippon!
Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλη Σουφλέρη, κάθε Ippon που θα σημειωθεί στους αγώνες του 3ου Διεθνούς Τουρνουά Ακρόπολις, θα μεταφράζεται αυτόματα σε πέντε ευρώ, το οποίο θα προσφέρεται στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Μέσο όρο στα δύο προηγούμενα τουρνουά, σημειώθηκαν περίπου 200 Ippon. Ευελπιστούμε ότι το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι θα γίνουν ακόμη περισσότερα Ippon, ώστε το ποσό αυτό να διπλασιαστεί αφού προορίζεται για καλό σκοπό.
»Τα χρήματα αυτά θα τα προσφέρουμε στον Εθελοντικό Οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, τον οποίο ως γνωστόν στηρίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε και στο μέλλον.
»Ήδη μελετάμε σχέδιο, ώστε να δίνουμε κάποια χρήματα στον Οργανισμό σε μηνιαία βάση, βάσει των Ippon που σημειώνουν οι πρωταθλητές μας στα διεθνή τουρνουά του εξωτερικού, τα οποία δεν είναι και λίγα, αν αναλογιστούμε και τον αριθμό των μεταλλίων που έχουμε μαζέψει μέσα στο 2009», τόνισε ο κ. Σουφλέρης, ο οποίος αναφέρθηκε και γενικότερα στο τουρνουά, που φέτος μετράει τρία χρόνια ζωής.
«Ξεκινήσαμε το 2007 με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Χρόνο με το χρόνο, βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον των ξένων χωρών για το τουρνουά αυξάνεται συνεχώς.
»Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινήσαμε το 2007 με συμμετοχές από 11 χώρες και το Σαββατοκύριακο, στο Λουτράκι, θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες.
»Και αυτό σε μία εποχή, όπου η οικονομική ύφεση ταλανίζει τον παγκόσμιο αθλητισμό, κάτι που φάνηκε και από την απόφαση της IJF, να μεταθέσει κατά ένα χρόνο την έναρξη της προολυμπιακής κατάταξης για το Λονδίνο.
»Η Ομοσπονδία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε το τουρνουά αυτό να καθιερωθεί στη συνείδηση του παγκόσμιου τζούντο αλλά και του ελληνικού αθλητισμού», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Ο Βίντσιτς σφυρίζει τον τελικό του Μουντιάλ – Τα δάκρυα του Σλοβένου τη στιγμή της ανακοίνωσης (vid, pics)
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442