Έφτασε η ώρα των πρώτων απολογιών για την υπόθεση της Siemens
Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη, επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Πρόκειται για τις πρώτες απολογίες στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.
43
Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού θα βρεθούν σήμερα, Τετάρτη, επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Πρόκειται για τις πρώτες απολογίες στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.
Στο ανακριτικό γραφείο θα βρεθούν έξι πρώην διευθυντικά στελέχη της Siemens Ηellas και ένα πρώην στέλεχος του ΟΤΕ. Και οι επτά αντιμετωπίζουν το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Επιπλέον, ένας από τους επτά κατηγορείται και για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ άλλοι έξιγια το κακούργημα της ενεργητικής δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι πράξεις είναι σχετικές με την προγραμματική σύμβαση 8002 του 1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Ζαγοριανό, ζημιώθηκε από τη μετακύλιση των χρηματικών ποσών που δόθηκαν ως «μίζες» στην αξία του κόστους της εν λόγω συμφωνίας.
Τη Δευτέραένας εκ των επτά κατηγορουμένων, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ηellas, υπέβαλε στον ανακριτή μέσω του συνηγόρου του ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με το οποίο απαντά στις κατηγορίες και προβάλλει τις υπερασπιστικές του θέσεις.
Επίσης, ένας εκ των κατηγορουμένων υπέβαλε στον ανακριτή, μέσω του συνηγόρου του, αίτημα με το οποίο ζητεί να μεταφραστούν στα ελληνικά έγγραφα στη γερμανική γλώσσα που περιλαμβάνονται στα αντίγραφα της δικογραφίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)

