Οι Ταλιμπάν απειλούν την ύπαρξη του Πακιστάν, τονίζουν οι ΗΠΑ
«Πραγματική απειλή» για την ύπαρξη του Πακιστάν είναι οι Ταλιμπάν, δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Ντείβιντ Πετρέους, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν είναι ασφαλές από τους εξτρεμιστές.
95
Την εμπιστοσύνη του στην ασφάλεια του πακιστανικού πυρηνικού οπλοστασίου παρά την απειλή από τους εξτρεμιστές Ταλιμπάν, εξέφρασε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Ντείβιντ Πετρέους.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο στρατηγός Πετρέους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τις διαδικασίες ασφάλειας της πακιστανικής κυβέρνησης.
Σχετικά με τους Ταλιμπάν, ο Ντ.Πετρέους υπογράμμισε ότι είναι μία «πραγματική απειλή για το Πακιστάν». Τα πρόσφατα περιστατικά βίας, προσέθεσε, κινητοποίησαν τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις έναντι των εξτρεμιστών.
Το γεγονός ότι δυνάμεις των Ταλιμπάν βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, σε συνδυασμό με το ότι η χώρα είναι πυρηνική δύναμη έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ΗΠΑ, αλλά οι αξιωματούχοι τους τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι εμπιστεύονται το Πακιστάν.
Ο Ντείβιντ Πετρέους ως επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης έχει την ευθύνη για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να φεύγουν από την κοιλάδα του Σουάτ και από την Σανγκλα λόγω των συγκρούσεων των κυβερνητικών δυνάμεων με τους Ταλιμπάν.
Οι Αρχές ήραν για λίγες ώρες την απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι άμαχοι έσπευσαν να φύγουν με κάθε μέσο, συνήθως με τα πόδια. Εκατοντάδες χιλιάδες εσωτερικοί πρόσφυγες βρίσκονται σε πρόχειρα καταλύματα που έστησε η κυβέρνηση για την φιλοξενία τους.
Εκπρόσωπος του στρατού αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί 400-500 Ταλιμπάν τις τελευταίες ημέρες, αλλά η εξακρίβωση του αριθμού είναι δύσκολη. Οι στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι δύο, κατά τις Αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες του 2025
- Έρχεται shrinkflation και στο πασχαλινό καλάθι
- Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει θλίψη για την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Μινεάπολη: Διαδηλωτές κατηγορούνται πως επιτέθηκαν σε πράκτορα – Ένας φέρεται να του δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο
- Πάνος Ρούτσι: Βρισκόμαστε εδώ για να μη συνηθίσουμε τον θάνατο
