Ακάλυπτες οι ιατρικές εξετάσεις χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ
Αθήνα: Δεν θα καλύπτονται στο εξής, από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), οι δαπάνες χιλιάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου για ιατρικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό.
Αθήνα: Δεν θα καλύπτονται στο εξής, από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), οι δαπάνες χιλιάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου για ιατρικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό.
Μικροεπεμβάσεις, ορθοπαιδικές επεμβάσεις, σπινθηρογραφήματα, μικροβιολογικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις, καρδιολογικές εξετάσεις, ανοσοθεραπείες και ορισμένες ακόμη ιατρικές πράξεις για τις οποίες ο ΟΠΑΔ πλήρωνε μέχρι πρότινος τα ιδιωτικά κέντρα, καταβάλλοντας εν μέρει ή ολικώς τις δαπάνες για λογαριασμό των ασφαλισμένων του, δεν θα καλύπτονται πλέον από τον Οργανισμό.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν κοστολογηθεί με γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), που έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Υγείας.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΔ εφαρμόζει εγκύκλιο-βόμβα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, βάσει της οποίας οι γνωμοδοτήσεις του ΚεΣΥ, με τις οποίες κοστολογήθηκαν ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις, εφόσον δεν έχουν περιληφθεί στα ήδη εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό του κρατικού τιμολογίου ιατρικών πράξεων, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του υπουργού Υγείας.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442