Ο Sebastien Loeb κέρδισε την Υπερειδική Διαδρομή που άνοιξε την αυλαία του Ράλι Αργεντινής, 5ου φετινού αγώνα του WRC και ανέβηκε στην κορυφή του αγώνα από το πρώτο βράδυ, καθώς διεκδικεί την πέμπτη διαδοχική του νίκη τόσο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι όσο και στον αγώνα της Λατινικής Αμερικής.


Ο Γάλλος της Citroen ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Mikko Hirvonen της Ford στη δοκιμασία του σταδίου της Κόρδοβα, εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές. Γλιστρούσε πολύ, ήταν εύκολο να κάνεις λάθος και είναι τέλειο ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον καλύτερο χρόνο, είπε ο πρωταθλητής.


Ο Φινλανδός αντίπαλός του επίσης δήλωσε πόσο ολισθηρή ήταν η επιφάνεια, διευκρίνισε ότι γλίστρησε στην τελευταία στροφή κι έχασε χρόνο και συνέχισε λέγοντας ότι …προσπάθησα απλώς να μην χτυπήσω στις μπαριέρες.


Τους δύο πρωτοπόρους ακολούθησε ο Dani Sordo (Citroen) και ο Petter Solberg (Solberg Citroen), ενώ ο πέμπτος Jari Matti Latvala (Ford) οδήγησε για πρώτη φορά μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Ράλι Πορτογαλίας. Ίσως χρειαστώ λίγο χρόνο για να ξαναμπώ σε καλό ρυθμό, αλλά για αυτό το λόγο είμαστε εδώ, για να ανακτήσουμε την ταχύτητά μας, είπε ο Φινλανδός.


Το πρώτο σκέλος του Ράλι Αργεντινής συνεχίζεται την Παρασκευή (24/04) με οκτώ -τέσσερις επαναλαμβανόμενες- Ειδικές Διαδρομές. Διαβάστε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης μέρας του αγώνα.


auto.in.gr