Την επιβολή τέλους για τα ακίνητα εντός Κτηματολογίου μελετά η κυβέρνηση
Μετά το κτηματόσημο των 35 ευρώ, η κυβέρνηση μελετά και την επιβολή αναλογικού τέλους 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο. Η επιβάρυνση αφορά 2,8 εκατ. ιδιοκτήτες και νομικά πρόσωπα. Την ίδια ώρα, το ΣτΕ φαίνεται να μπλοκάρει την «τακτοποίηση των ημιυπαίθριων».
30
Μετά το κτηματόσημο των 35 ευρώ, η κυβέρνηση μελετά και την επιβολή αναλογικού τέλους 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο. Η επιβάρυνση αφορά 2,8 εκατ. ιδιοκτήτες και νομικά πρόσωπα.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλουν το τέλος μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων και τα ακίνητα αποκτήσουν «ηλεκτρονική ταυτότητα».
Το αναλογικό τέλος κτηματογράφησης του 1‰, που επιμερίζεται σε κυρίους και επικαρπωτές και υπολογίζεται βάσει μιας αντικειμενικής αξίας που προκύπτει από την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τον όροφο, αφού αφαιρεθούν 20 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο.
Ένα ακόμα «μπλόκο»
Την ίδια ώρα, το ΣτΕ φαίνεται να μπλοκάρει την «τακτοποίηση των ημιυπαίθριων». Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Κυριακής, το θέμα θα απασχολήσει την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές Μαΐου.
Στην Ολομέλεια έχει παραπεμφθεί η αντισυνταγματικότητα του Ν.3044/02 και η αντισυνταγματικότητα κάθε εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
Για την κρίση της Ολομέλειας έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι δύο αποφάσεις του Ε Τμήματος που έκριναν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου, υπήρξαν ομόφωνες.
Η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 4 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα συνταγματικότητας έχει ήδη τεθεί και για την έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Στο νοσοκομείο εργαζόμενος που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Παλαιόχωρα
- Ιωάννα Τούνη: Νέα δικάσιμος για την υπόθεση revenge porn – Γιατί δεν προβλήθηκε τo επίμαχο βίντεο, το μήνυμα της
- Ταυτοποιήθηκε 22χρονος που ανέβαζε βίντεο στα social media να κάνει κόντρες με τη μηχανή του
- ΚΑΠ: «Σπέρνουν» επιδοτήσεις, «θερίζουν» ανισότητες – Πολλά για τους λίγους, λίγα για τους πολλούς
- Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό το παιχνίδι με τον ‘Αγιαξ αλλά η προσοχή μας στον Βόλο»
- Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ φέρεται να συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ στην ανατροπή Μαδούρο – Οι επαφές και οι απειλές

