Μόνιμες στήλες καταργούν οι New York Times, σε αναδιοργάνωση και η Washington Post
Εβδομαδιαίες μόνιμες στήλες καταργούν οι Times της Νέας Υόρκης για να αντιμετωπίσουν τη μείωση των διαφημιστικών καταχωρήσεων και τη στροφή του αναγνωστικού κοινού στις ηλεκτρονικές εκδόσεις. Σε μεγάλη αναδιοργάνωση προχωρά και η Washington Post, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και συνεργασία μεταξύ συντακτών έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης.
93
Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε πως καταργεί πολλές εβδομαδιαίες μόνιμες στήλες για να αντιμετωπίσει τη μείωση των διαφημιστικών καταχωρήσεων και τη στροφή του αναγνωστικού κοινού στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Σε μεγάλη αναδιοργάνωση προχωρά και η Washington Post, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και συνεργασία μεταξύ συντακτών έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης.
Η κατάργηση πολλών μόνιμων στηλών θα εξοικονομήσει «εκατομμύρια δολάρια» σε τυπογραφικά έξοδα, χαρτί και έξοδα του προσωπικού, επισημαίνει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στις μόνιμες στήλες που θα καταργηθούν είναι τα «Ταξίδια» που δημοσιευόταν κάθε Παρασκευή, οι σελίδες μόδας στο ένθετο περιοδικό και ορισμένες σελίδες με τοπικά νέα.
Αντιμέτωπη, όπως και ο υπόλοιπος Τύπος, με τη μείωση του αναγνωστικού κοινού που στρέφεται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και με την πτώση των διαφημιστικών καταχωρήσεων, η εφημερίδα έχει ήδη ανακοινώσει αρκετά οικονομικά μέτρα όπως η μείωση κατά 5% των μισθών για ένα διάστημα εννιά μηνών.
Σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους οεκδότης της εφημερίδας Μπιλ Κέλερ εκφράζει την ελπίδα πως αυτά τα μέτρα θα επιτρέψουν να περάσει η χρονιά, χωρίς άλλες περικοπές.
Από την πλευρά της η Washington Post προχωρά σε σημαντική αναδιοργάνωση συγκεντρώνοντας σε μια αίθουσα («Universal News Desk») όλους τους συντάκτες που ασχολούνται με την έντυπη και την ηλεκτρονική έκδοσή της.
Αυτό το σχέδιο έχει στόχο κυρίως την καλύτερη οργάνωση της έκδοσης, δήλωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μάρκους Μπράουσλι.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους δημοσιογράφους να εργάζονται παράλληλα, να μπορούν να χειρίζονται όλες τις μορφές ενός άρθρου είτε πρόκειται για την έντυπη έκδοση, είτε για την ηλεκτρονική, ακόμα και για τις ειδήσεις που στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα», επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες – Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα πλήξουν τη χώρα
- Τι ισχύει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Τα σενάρια για πιθανό trade του Greek Freak
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα, δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων – Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ
- ΕΦΚΑ: Όσα αλλάζουν με την αύξηση κατά 2,4% των συντάξεων – Ποιες παροχές συμπαρασύρει
- Διατροφή: Τα δύο συστατικά για μακροζωία
- Γλυφάδα: Νεκρός άνδρας σε πορτμπαγκάζ – Συνελήφθη ο γιος του που είχε σκοτώσει τη μητέρα του το 2014
