Δεν αυξάνεται το όριο των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
Ο υφυπουργός Αγρ.Ανάπτυξης Μιχ.Παπαδόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει πρόθεση να αυξηθούν οι 5 μέρες, που είναι το όριο και η εγγύηση για το νωπό γάλα. Το στοίχημα είναι η απορρόφηση όλης της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος σε συνεννόηση με κτηνοτρόφους και βιομηχανίες, είπε, και προανήγγειλε μέτρα για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων.
93
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να αυξηθούν οι 5 μέρες, που είναι σήμερα το όριο και η εγγύηση για το νωπό γάλα.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ενόψει των εορτών του Πάσχα έχει δοθεί εντολή να εντατικοποιηθούν οι κτηνιατρικοί και υγειονομικοί έλεγχοι.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Μωραΐτη, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι το στοίχημα για τη κυβέρνηση είναι η απορρόφηση όλης της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους και τις βιομηχανίες.
Ακόμα, παρέπεμψε στις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και προβλέπουν την υποχρεωτική χρησιμοποίηση της αναλογίας ελληνικού νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος 80 προς 20 στο ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι, γεγονός που ενισχύει -όπως είπε- την αγορά του ελληνικού νωπού γάλακτος.
Παράλληλα σημείωσε ότι με υπουργικές αποφάσεις μειώθηκε η ειδική εισφορά που κατέβαλε ο παραγωγός στο ΕΛΟΓΑΚ από 0,50% ανά κιλό αξίας όλων των ειδών του γάλακτος σε 0,25%.
Από την πλευρά του, ο κ. Μωραϊτης υποστήριξε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση που δεν στηρίζει τον παραγωγό.
Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα λύνουν βασικά θεσμικά ζητήματα των κτηνοτρόφων.
«Τα μέτρα αυτά θα δίνουν μια σημαντική πνοή και ελάφρυνση στον κτηνοτροφικό κλάδο», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s
- Η Ιουλία Τσέτη στο Delphi Forum XI: «Η βιωσιμότητα είναι συνέχεια και συνέπεια – Οι εργαζόμενοι σύμμαχοί μας»
- Φαρίντ: «Κόντρα στη Βαλένθια πρέπει να παίξουμε όπως η Ρεάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442