
Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι εγκρίνουν τις απαγωγές αφεντικών
Σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους επικροτεί τη νέα μέθοδο «απαγωγής αφεντικών» ως μέσο διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Τα περιστατικά πληθαίνουν, ενώ η αποδοχή από το 46% των Γάλλων δείχνει το μέγεθος της αγανάκτησης της κοινής γνώμης.
38
Σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους επικροτεί τη νέα μέθοδο «απαγωγής αφεντικών» ως μέσο διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien, που αναδημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, την Τετάρτη, το 45% των Γάλλων θεωρεί αποδεκτή τη μέθοδο «bossnaping», έναντι του 50% είναι αρνητικό.
Όπως όμως επισημαίνει η εφημερίδα, το 46% είναι ένα τεράστιο ποσοστό και δείχνει τη μεγάλη αγανάκτηση της κοινής γνώμης.
Παρά την εντατικοποίηση των συμβατικών μεθόδων αντίδρασεις, όπως οι απεργίες, πληθαίνουν τα κρούσματα μη συμβατικών κινητοποιήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Sony, 3M και Caterpillar κλείδωσαν πρόσφατα τα διευθυντικά στελέχη στο εργοστάσιο, ζητώντας καλύτερους όρους για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις.
Σε μια άλλη περίπτωση ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ενρί Πινό, «αφεντικό» της γνωστής αλυσίδας λιανικής πώλησης και πολυτελών ειδών Pinault-Printemps-Redoute εγκλωβίστηκε σε ταξί στο Παρίσι επί μία ώρα από αγανακτισμένους εργαζόμενους της επιχείρησης που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις.
Παρενέβησαν μάλιστα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να τον απελυεθερώσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague και NBA εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής λίγκας
- Στην Κόκκινη Λίστα ο εμβληματικός αυτοκρατορικός πιγκουίνος της Ανταρκτικής
- Κρήτη: Νεκρή στο διαμέρισμά της εντοπίστηκε 33χρονη στα Χανιά
- Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ όταν ξεκινάτε μία νέα δουλειά
- Κατερίνη: Ξεπερνά τα 140.000 ευρώ η λεία της σπείρας που ξάφριζε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή»
- Το όνομα του Άρη ακούστηκε στο Χιούστον του Τέξας (pic)

