Οι New York Times «θα μείνουν όρθιοι μετά τον κατακλυσμό» διαβεβαιώνει ο εκδότης τους
Αισιόδοξος για το μέλλον της εφημερίδας του, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και κριτικός για την δημοσιογραφία στη τηλεόραση και εμμέσως στο Ίντερνετ (με εξαιρέσεις όμως) εμφανίστηκε ο εκδότης των New York Times, Μπιλ Κέλερ. Διαφορετική η άποψη της κοινής γνώμης, δείχνει έρευνα...
95
Αισιόδοξος για το μέλλον της εφημερίδας του, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και κριτικός για την δημοσιογραφία στη τηλεόραση και εμμέσως στο Ίντερνετ εμφανίστηκε ο εκδότης των New York Times, Μπιλ Κέλερ.
Όπως προέβλεψε, οι New York Times «θα μείνουν όρθιοι μετά τον κατακλυσμό», όπως παρομοίωσε το δύσκολο μέλλον των εφημερίδων. Αποκάλυψε ακόμη ότι αναγνώστες της εφημερίδας έχουν προσφερθεί να της δωρίσουν χρήματα. Σε μία αποστροφή του λόγου επισήμανε ότι «το να διασώσεις τους New York Times είναι τώρα ένας εξίσου υψηλός στόχος με τη σωτηρία του Νταρφούρ».
Εκφράστηκε ακόμη με ειρωνεία για το CNN που έχει στραφεί, όπως είπε ο Μπιλ Κέλερ, από το ρεπορτάζ σε ένα μοντέλο σχολιασμού των ειδήσεων από το στούντιο που θυμίζει «φτηνή παρωδία σατιρικής εκπομπής».
Σχετικά με τα blog και τις πηγές ενημέρωσης στο Ίντερνετ, ο εκδότης των New York Times είπε ότι το Ίντερνετ δεν είναι ακόμη πηγή αρκετού πρωτoγενούς ρεπορτάζ («indigenous reporting») αλλά υπάρχουν μερικές ιστοσελίδες, όπως το Politico ή το Talking Points Memo, που έχουν μεγάλο κοινό έχουν αποσπάσει το σεβασμό.
Τα σχόλια του Κέλερ, όπως μεταδίδει το Politico, έγιναν την Πέπμτη σε ομιλία του για τα εγκαίνια κτιρίου εφημερίδας στο Στάνφορντ.
Μεγάλη στροφή στο Ίντερνετ
Αντιθέτως, η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών και συγκεκριμένα το 61%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Rasmussen Reports, πιστεύει ότι οι δικτυακές πηγές ενημέρωσης θα καταφέρουν να κάνουν την διαφορά και να αντικαταστήσουν τις εφημερίδες, αν συνεχιστεί η τάση για το κλείσιμο φύλλων λόγω της κρίσης και της έλλειψης αναγνωστών.
Οι ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα των παραδοσιακών μέσων είναι οι μεσαίου εισοδήματος και πάνω και οι άνδρες 30-49 ετών.
Επιπλέον, μόνο το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διαβάζουν την ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας τους κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα.
Ενδιαφέρον έχει και το ότι αφενός το 37% ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ομοσπονδιακών βοηθημάτων για να μην κλείσουν οι εφημερίδες (όχι όμως και ένα σχέδιο εξαγορών) και αφετέρου το 43% δηλώνει ότι πρέπει να αφεθούν να κλείσουν.
«Είναι ειρωνικό ότι τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης χάνουν μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες γιατί συμβαίνει σε αυτά», παρατηρεί ο διευθύνων της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετά την κατακραυγή, η Meta παγώνει τους χαρακτήρες ΑΙ για εφήβους
- Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα σενάριο εφιάλτη – Αυτό είναι το χειρότερο πλήγμα που θα της επιφέρει ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Τους τσάκωσε το ραντάρ να τρέχουν με 179 χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο τα 80
- Όταν ο Ερίκ Καντονά έριξε την κλωτσιά-σύμβολο (vids)
- Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο – Παραμένει στη ΜΕΘ η 6χρονη
- Όταν ο πολεοδομικός σχεδιασμός αγνοεί ρέματα και μορφολογική ιστορία – Τι λέει ο Λέκκας
