
Ανοδο 0,28% κατέγραψε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη
Η τάση κατοχύρωσης κερδών, αλλά και το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται για την οικονομία μετά την αποφαση της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να χάσει μέρος της δυναμικής και των αρχικών κερδών του. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε τελικά στις 1.694,28 μονάδες με άνοδο 0,28%.
93
Η τάση κατοχύρωσης κερδών αλλά και το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται για την οικονομία μετά την αποφαση της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο να χάσει μέρος της δυναμικής του και των αρχικών κερδών του.
Ο Γενικός Δείκτης, που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 1.700 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 1.694,28 μονάδες με άνοδο 0,28%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 141,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 3,79%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,81% και των Κατασκευών κατά 1,76%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τροφίμων-ποτών κατά 2,56%, των Πρώτων υλών κατά 1,13% και των Ασφαλειών κατά 1,03%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,11%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,16% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,20%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 105 ενισχύθηκαν, 89 υποχώρησαν και 61 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες



