
Αμετάβλητα τα ιαπωνικά επιτόκια, αυξάνονται οι αγορές κρατικών ομολόγων
Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε, όπως αναμενόταν, σταθερά τα επιτόκια στο 0,1%, προχωρά όμως στην αύξηση αγορών κρατικών ομολόγων, με σκοπό να ρίξει περισσότερο ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
28
Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε, όπως αναμενόταν, σταθερά τα επιτόκια στο 0,1%, προχωρά όμως στην αύξηση αγορών κρατικών ομολόγων, με σκοπό να ρίξει περισσότερο ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει (BoJ) έχει πλέον μικρά περιθώρια κινήσεων για την άσκηση τυπικής νομισματικής πολιτικής, με τα επιτόκια τόσο κοντά στο μηδέν. Έτσι, η απόφαση για διατήρησή τους στο 0,1% ήταν ομόφωνη.
Η BoJ αυξάνει από αυτό το μήνα τις αγορές κρατικών ομόλογων στα 1,8 τρισ. γεν (18,3 δισ. δολάρια) από 1,4 τρισεκατομμύρια. Νωρίτερα είχε εκφράσει την πρόθεσή της να αυξήσει το δανεισμό προς τις εμπορικές τράπεζες.
«Οι επιλογές που απέμειναν στην Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι περιορισμένες και έτσι αποφάσισε να κάνει αυτό που της απομένει να κάνει» δήλωσε αναλυτής της Mizuho Research Institute στο Τόκιο.
Ο διοικητής της BoJ Μ.Σιρακάουα δήλωσε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων κατά το τέλος του οικονομικού έτους ξεπεράστηκε, τα προβλήματα όμως θα συνεχιστούν κατά το τρέχον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Οι αρκούδες φτάνουν στις αυλές – Το κράτος που φτάνει;
- Θάβεται η υπόθεση των υποκλοπών στο αρχείο – Τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος
- Πύρρος Δήμας: Κάνει προπόνηση με την κόρη του – To video με τον ενθουσιασμό του
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)
- Τσίπρας: Το μεγάλο κόλπο που θα κοστίσει ακριβότερα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

