Διακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Δαρβίνου, η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου ημερίδα για την ιστορική προσωπικότητα. Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.
Διακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Δαρβίνου, η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου ημερίδα για την ιστορική προσωπικότητα.
Η ημερίδα με τίτλο «Δαρβίνος: 200 χρόνια από τη γέννησή του» θα λάβει χώρα στις 18:30 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, τηλ.: 210 6795.000 και 210 3639.979).
Η εξέλιξη της ημερίδας, της οποίας προεδρεύει ο Σάββας Κονταράτος, έχει ως εξής:
-Η ιεραρχική οργάνωση της ζωής: από τα βιομόρια στις βιοκοινωνίες (Ελευθέριος Ζούρος)
-Η εξέλιξη στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο (Σάκης Μυλωνάς)
-Στρατηγικές βιολογικού κύκλου: Παράδειγμα εφαρμογής δαρβινικών αντιλήψεων στην οικολογία (Γεώργιος Στάμου)
-Η βιογεωγραφική διάσταση της σκέψης του Δαρβίνου (Σπύρος Σφενδουράκης)
-Οι επτά σταθμοί του δαρβινισμού (Κώστας Κριμπάς).
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.