Με φόβο για το μέλλον εργαζόμενοι της Opel διαδηλώνουν μαζικά στη Γερμανία
Εκφράζοντας αγωνία για το μέλλον τους περίπου 18.000 εργαζόμενοι στην Opel διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Γερμανία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής δράσης μισθωτών της μητρικής General Motors. Παρών στη συγκέντρωση ο Γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαγερ, μελλοντικός αντίπαλος της Ανγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου...
51
Εκφράζοντας αγωνία για το μέλλον τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία της Opel διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Γερμανία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής δράσης μισθωτών της μητρικής General Motors (GM). Παρών στη συγκέντρωση ο Γερμανός ΥΠΕΞ Στάινμαγερ, μελλοντικός αντίπαλος της Ανγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές.
Υπό το σύνθημα «Όποιος αμύνεται μπορεί να κερδίσει» περίπου 15 με 18 χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στο Ρισελσχάιμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, όπου η Opel έχει την έδρα της και την κύρια μονάδα παραγωγής.
«Η Opel πρέπει να ζήσει» δήλωσε προς τους διαδηλωτές ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, μελλοντικός αντίπαλος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
«Η Opel δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα, είναι οι άνθρωποι που πάνε κάθε πρωί στο εργοστάσιο» ειπε σημειώνοντας ότι θα ήταν «απαράδεκτο και αισχρό» η General Motors να μην κάνει τίποτα για να σωθούν αυτές οι θέσεις εργασίας.
Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη και σε άλλες τοποθεσίες στη Γερμανία, όπου υπάρχουν εργοστάσια της Opel, όπως επίσης και σε όλα τα εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ευρώπη -στην Ισπανία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο και στην Πολωνία-,δήλωσε ο Πέτερ Γκίσερ, επιχειρησιακό στέλεχος της Opel.
Στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες, οι διαδηλωτές απορρίπτουν το κλείσιμο εργοστασίων και τις απολύσεις την ώρα που η αμερικανική GM ανακοινώνει ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, κυρίως στην Ευρώπη, όπου έχει 55.000 εργαζόμενους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τα γκολ των σέντερ φορ και το no goal του Μπενίτεθ
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα που θα συζητηθούν
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες από κεραυνό σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου
- Κοντά σε νέα εποχή η Λίβερπουλ: «Απολύεται ο Σλοτ, τον αντικαθιστά ο Αλόνσο»
- Λέπρα: Όχι απλώς υπάρχει, αλλά πρέπει να τύχει περισσότερης προσοχής
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη: Είμαι θυμωμένη, αλλά δεν έχω ευχηθεί το κακό κανενός – Δικαιοσύνη ζήτησα
