
«Βουτιά» κάτω από τις 1.550 μονάδες έκανε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, με τις τράπεζες παρασύρουν το γενικό δείκτη τιμών στις 1.548,99 μονάδες, έπειτα από μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 3,26%.
28
Ισχυρές πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, με τις τράπεζες παρασύρουν το γενικό δείκτη τιμών στις 1.548,99 μονάδες, έπειτα από μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 3,26%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 103,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά, με εξαίρεση των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,74%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 5,89%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 5,76%, των Τροφίμων-ποτών κατά 4,63% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 3,72%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 4,19%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,96% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,92%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 50 ενισχύθηκαν, 139 υποχώρησαν και 58 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους


