91

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την Παρασκευή επίσημα την ανησυχία τους για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ύστερα από νέα έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σύμφωνα με την οποία το Ιράν ανέφερε ότι έχει εμπλουτίσει λιγότερη ποσότητα ουρανίου, από ότι στην πραγματικότητα.

«Η έκθεση παρουσιάζει ακόμα μία χαμένη ευκαιρία για το Ιράν καθώς (αυτό) συνεχίζει να παρεκλίνει των διεθνών υποχρεώσεών του», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ΗΠΑ υποψιάζονται ότι το Ιράν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό πρόγραμμά του, για την δημιουργία τελικώς ατομικής βόμβας.

Ωστόσο, η Τεχεράνη επιμένει ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ειρηνικών σκοπών και μόνον για την παραγωγή μεγαλυτέρων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό