Μπλόκο στη διέλευση φορτηγών στο τελωνείο Ευζώνων και στον Προμαχώνα
Το τελωνείο των Ευζώνων απέκλεισαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, εμποδίζοντας τη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων. Αποκλεισμένος και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα στο ρεύμα εισόδου προς τη χώρα μας. Κανονικά τα Ι.Χ. και λεωφορεία. Προβλήματα και στο λιμάνι της Πάτρας.
103
Μπλόκο στη διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων από το τελωνείο των Ευζώνων έβαλαν από το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη
της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές, η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων από και προς την ΠΓΔΜ γίνεται από το τελωνείο της Δοϊράνης.
Κανονικά διεξάγεται η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων και των λεωφορείων.
Κλειστός είναι και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα Σερρών για φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνται από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.
Επιτρέπεται, ωστόσο, η διέλευση μόνο σε ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζητούν:
– Αυστηρότερους ελέγχους των παράνομων αλλοδαπών φορτηγών αυτοκινήτων με άμεση ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας για την εξάλειψη του φαινομένου.
– Προστασία των επαγγελματιών από τους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι μπαίνουν κρυφά στα φορτηγά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με στόχο να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.
Αποκλεισμένο επ αόριστον για τα εμπορευματικά οχήματα παραμένει και το λιμάνι της Πάτρας, εξαιτίας της κινητοποίησης που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών.
Μάλιστα λόγω του αποκλεισμού προκλήθηκεένταση μεταξύ Ελλήνων και ξένων οδηγών, όταν οι δεύτεροι διαπίστωσαν, ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο λιμάνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





