28

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των εισακτέων στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν τα πανεπιστήμια και οι κοινωνικοί εταίροι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο υπουργός αναφέρεται στον προβληματισμό των πρυτάνεων επί του ενδεχομένου αυτού, τον οποίο, όπως είπε «καταλαβαίνω απόλυτα».

«Από εκεί και έπειτα είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας που χρειάζεται τους ανθρώπους που πρέπει για να προχωρήσουν μπροστά με παιδεία, να τραβήξουν την Ελλάδα ένα βήμα προς τα μπρος» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Άρα θα πρέπει αυτά τα δυο ζητήματα να τα ισορροπήσουμε και αυτό θα γίνει με συζήτηση πάλι, χωρίς αιφνιδιασμούς, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν υπάρχουν δυνατότητες, αυτές τις δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε» σημείωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Αν δεν αντέχουν τα Πανεπιστήμια περισσότερους, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με την πεπατημένη. Αν μπορούν τα Πανεπιστήμια να αντέξουν κάποιους παραπάνω, αυτό θα το δούμε. Αλλά αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε, δεν μπορώ να σας πω τώρα» κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ