Αίσιο τέλος για εκατοντάδες δελφίνια που εξώκειλαν στις Φιλιππίνες
Περισσότερα από 200 δελφίνια που χάθηκαν και εξώκειλαν την Τρίτη στον κόλπο των Φιλιππίνων οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα χάρη στην παρέμβαση δεκάδων ψαράδων και εθελοντών, που έμειναν έκπληκτοι με το πρωτοφανές περιστατικό.
Περισσότερα από 200 δελφίνια που χάθηκαν και εξώκειλαν την Τρίτη στον κόλπο των Φιλιππίνων οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα χάρη στην παρέμβαση δεκάδων ψαράδων και εθελοντών, που έμειναν έκπληκτοι με το πρωτοφανές περιστατικό.
Μόνο τρία από τα πεπονοκέφαλα δελφίνια (Peponocephala electra) πέθαναν τελικά στα ρηχά του κόλπου δυτικά της Μανίλας, αναφέρει Γαλλικό Πρακτορείο.
«Πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο» σχολίασε στο τοπικό ραδιόφωνο ο Μάλκολμ Σαρμιέντο, διευθυντής του Γραφείου Αλιευμάτων και Υδάτινων Πόρων, επισημαίνοντας ότι στη Μανίλα δεν έχει αναφερθεί ανάλογη περίπτωση με τόσα πολλά δελφίνια.
Ο Σαρμιέντο εκτίμησε ότι τα κήτη ίσως αποπροσανατολίστηκαν «λόγω του καύσωνα ή κάποιας διαταραχής στη θάλασσα» όπως ένας μεγάλος υποθαλάσσιος σεισμός. Εξήγησε ότι τα αφτιά των δελφινιών είναι ευαίσθητα σε απότομες μεταβολές της πίεσης: «Αν υποστούν βλάβες στα τύμπανα χάνουν τον προσανατολισμό τους και εξοκέλλουν» είπε.
Σύμφωνα με ειδικό της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, τα πεπονοκέφαλα δελφίνια προέρχονταν από το βορρά και κατευθύνονταν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.