Σκυλιά σε πεζές περιπολίες και γήπεδα θα χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.
Κατατέθηκε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο επιτρέπεται η χρήση σκύλων στα γήπεδα και κατά τις πεζές περιπολίες αστυνομικών. Στην πρώτη περίπτωση θα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού και στη δεύτερη για την καταπολέμηση των ληστειών.
38
Κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο επιτρέπεται η χρήση σκύλων στα γήπεδα και κατά τις πεζές περιπολίες αστυνομικών.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού και την αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα η Ελληνική Αστυνομία θα χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής εκπαιδευμένους σκύλους, όπως σκύλους θα χρησιμοποιεί και στις πεζές περιπολίες, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ληστειών και να περιοριστεί η δράση των τσαντάκηδων κτλ.
Τους ίδιους σκύλους η ΕΛΑΣ θα τους χρησιμοποιεί και για φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προκειμένου να αποτρέπονται οι αποδράσεις από τα αστυνομικά τμήματα αλλά και κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων. Πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι σκύλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη διάλυση διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων κτλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
