103

Την παράταση του τρέχοντος-χειμερινού-εξαμήνου κατά δύο εβδομάδες, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αποφάσισε η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η παράταση αφορά τα τμήματα (περίπου 20), τα οποία υπέβαλαν σχετικό αίτημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διδακτική ύλη που χάθηκε στη διάρκεια των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων της χρονιάς.

Η Σύγκλητος εξέτασε και το θέμα του ασύλου και της ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου, με αφορμή κατάληψη από αγνώστους βαγονιού του ΟΣΕ που βρίσκεται στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης για να διευκολύνει τους φοιτητές στην έκδοση εισιτηρίων.

Τα μέλη της Συγκλήτου υποστήριξαν την πρόταση του πρύτανη για απομάκρυνση του βαγονιού από το χώρο του πανεπιστημίου, εφόσον δεν λειτουργεί, καθώς ο ΟΣΕ δεν έχει τοποθετήσει προσωπικό, αλλά και για επέμβαση της δημόσιας αρχής, εάν οι καταληψίες δεν συμμορφωθούν με το αίτημα της διοίκησης του πανεπιστημίου για να απομακρυνθούν.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Συγκλήτου ομάδα φοιτητών, μελών της ΠΚΣ, πραγματοποίσε παράσταση διαμαρτυρίας για τον νόμο που προβλέπει λίστα συγγραμμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ