43

Είκοσι δύο αντάρτες έπεσαν νεκροί, και άλλοι 11 συνελήφθησαν,στο Αφγανιστάν, κατά τις τελευταίες επιχειρήσεις των συμμαχικών στρατευμάτων εναντίον Ταλιμπάν.

Βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, οι συμμαχικές δυνάμεις σκότωσαν τον διοικητή των Ταλιμπάν μουλά Πατάνγκ και άλλους 18 μαχητές του.

Σε άλλες δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις, κοντά στην επαρχίες Κανταχάρ και Ζαμπούλ, έχασαν τη ζωή τους ο διοικητής των Ταλιμπάν μουλά Αμπντούλ Ραχίμ Ακχούν και δύο μαχητές.

Εν τω μεταξύ, ελεγχόμενες από τον στρατό εκρήξεις προκάλεσαν αναστάτωση στην Καμπούλ, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι μιλούσε στο κοινοβούλιο.

Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν από την ανατολική Καμπούλ, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού ήταν ελεγχόμενες και μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί και άλλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press