30

Οι Ισραηλινoί επέτρεψαν την Παρασκευή τη διέλευση τριών αυτοκινητοπομπών με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η ρίψη ρουκετών και οβίδων από σημεία που ελέγχει η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

«Τα σημεία διέλευσης άνοιξαν το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτά έως το μεσημέρι»δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης Πίτερ Λέρνερ.

Η απόφαση είχε ληφθεί λίγο νωρίτερα από τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ. Ο ίδιος δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διεθνούς κοινότητας.

Τουλάχιστον 80 φορτηγά, μεταξύ των οποίων πέντε με ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο, μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα.

Νωρίτερα, πάντως, συνεχίστηκε η εκτόξευση ρουκετών εναντίον του νοτίου τμήματος του Ισραήλ χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Μια οβίδα όλμου έπληξε ακατοίκητο σπίτι κοντά στο Κέρεμ Σαλόμ προκαλώντας υλικές ζημιές, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, δύο μικρές Παλαιστίνιεςσκοτώθηκαν όταν ένα βλήμα όλμου, πουεξαπέλυσε παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, έπληξε κατά λάθος το σπίτι τους στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ