Καθυστερημένη η λήψη μέτρων της κυβέρνησης για τον τουρισμό, τονίζει το ΠΑΣΟΚ
Σκληρή κριτική στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη του τουρισμού άσκησε ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αμαύρωσε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με την αδυναμία της να διαχειριστεί την πρόσφατη κρίση και ότι θυμήθηκε ξαφνικά τη λήψη μέτρων.
103
Σκληρή κριτική στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη του τουρισμού άσκησε ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αμαύρωσε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με την αδυναμία της να διαχειριστεί την πρόσφατη κρίση και ότι θυμήθηκε ξαφνικά τη λήψη μέτρων.
Τονίζει, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση «θυμήθηκε ξαφνικά ότι απαιτείται η λήψη μέτρων για να ενισχυθεί ο τουρισμός μας αυτές τις δύσκολες ώρες».
Μετά τις γιορτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να ολοκληρώσει τις επαφές του με τους τουριστικούς φορείς, ώστε να ανακοινώσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και προτάσεων για την ουσιαστική προστασία και στήριξη του ελληνικού τουρισμού.
Τα βασικά σημεία με τα οποία διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:
-Αναφορικά με την αύξηση των κονδυλίων για διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι αυξάνει κατά 50% τις δαπάνες για προβολή της χώρας, χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο έναρξης, τον τρόπο και την ένταση της προβολής αυτής και χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τη στιγμή αυτή οι δαπάνες προβολής θα έπρεπε να υπερ-πολλαπλασιαστούν.
-Για τη μείωση του ΕΤΑΚ στο ένα τρίτο το ΠΑΣΟΚ αναφέρει, ότι το ΕΤΑΚ αποτελεί ένα μέτρο που επέβαλε η ίδια η κυβέρνηση και μάλιστα προσφάτως, ξεσηκώνοντας τους ξενοδόχους. Ταυτοχρόνως, αφήνει το ελάχιστο των τετραγωνικών μέτρων που αναφέρονται στον νόμο, υιοθετώντας έτσι μέτρα, από τα οποία θα ωφεληθούν στην πράξη μόνο οι πολύ μεγάλες μονάδες.
-Παράλληλα τονίζεται ότι η κυβέρνηση αναστέλλει την καταβολή της εισφοράς του Ν.128/75 προς τις τράπεζες, που στην ουσία αποτελεί «χαράτσι» των τραπεζών προς τους δανειολήπτες.
Για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι κανείς δεν εγγυάται ουσιαστικά στους ανθρώπους του τουρισμού, ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν το ποσό της ενίσχυσής τους για αναχρηματοδότηση ειδικά της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ ότι η ένταξη πολλών τουριστικών επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ, του οποίου η έναρξη δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ.
-Τέλος το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στη λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχείων, κάτι που επί 1,5 έτος υπόσχεται διαρκώς και που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, για την οποία είναι αναγκαία και η συνυπογραφή του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο όμως μέχρι σήμερα, έχει εκφράσει διαφορετικές απόψεις και αρνείται να συναινέσει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442