38

Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας ξέσπασαν σε πόλη της νότιας Σουηδίας με αφορμή το κλείσιμο ισλαμικού κέντρου στην περιοχή την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και έβαλαν φωτιές σε δύο τουλάχιστον αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και άλλα σημεία.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στην πόλη Μάλμο, την τρίτη μεγαλύτερη της Σουηδίας. Από τα επεισόδια δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ συνελήφθη ένα άτομο.

Τα βίαια επεισόδια πληθαίνουν κάθε βράδυ από τη Δευτέρα και μετά, όταν η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απομάκρυνση μια ισλαμικής ομάδας από τη βάση της σε μια γειτονιά της πόλης όπου υπάρχουν πολλοί μετανάστες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι αντιεξουσιαστές από άλλα σημεία της πόλης έφτασαν στο σημείο για να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

Πάντως, η αστυνομία δεν πιστεύει ότι υπάρχει συσχέτιση αυτών των επεισοδίων με τα επεισόδια στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press