
Επέκταση της επιδημίας χολέρας στη Ζιμπάμπουε διαπιστώνει ο ΟΗΕ
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι από την επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε έχουν προκληθεί 978 θάνατοι πολιτών, από τον Αύγουστο ως σήμερα, τονίζοντας ότι «η επιδημία επεκτείνεται».
91
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι από την επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε έχουν προκληθεί 978 θάνατοι πολιτών, από τον Αύγουστο ως σήμερα, τονίζοντας ότι «η επιδημία επεκτείνεται».
Ο ΟΗΕ παρατήρησε ότι σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία η επιδημία επεκτείνεται με συνεχή ρυθμό.
Ταυτόχρονα κατέγραψε περισσότερα και από 18.000 περιστατικά διάγνωσης «ύποπτων κρουσμάτων» αναφορικά με χολέρα, όπως αναφέρθηκε από το Συντονιστικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ έκανε λόγο για «χωρίς προηγούμενο αριθμητικά στοιχεία», που σχετίζονται με την εξάπλωση της χολέρας στη Ζιμπάμπουε, ενώ εξέφρασε μάλιστα το φόβο του μπροστά στην προοπτική τα στοιχεία αυτά να υπολείπονται των αληθινών, λόγω της αρνητικής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα, αλλά και λόγω του φόβου των συγγενών για το κοινωνικό «στίγμα» από τη χολέρα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε ανακοίνωνε ότι «δεν υπάρχει πια χολέρα στη χώρα», παρά τα στοιχεία του ΟΗΕ που διαβεβαίωναν για το αντίθετο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!
