Σχεδόν 300.000 βρέφη αρρώστησαν από το νοθευμένο γάλα στην Κίνα
Συνολικά 294.000 βρέφη υπέστησαν βλάβες στα νεφρά από την κατανάλωση γάλακτος νοθευμένου με μελαμίνη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Από τα 51.900 βρέφη που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, τα 861 παραμένουν σε νοσηλεία και τα 154 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Συνολικά 294.000 βρέφη υπέστησαν βλάβες στα νεφρά από την κατανάλωση γάλακτος νοθευμένου με μελαμίνη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Από τα 51.900 βρέφη που εισήχθησαν στο νοσοκομείο τα 861 παραμένουν σε νοσηλεία και τα 154 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνολικός απολογισμός που ανακοινώθηκε την Τρίτη είναι σχεδόν πενταπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο αριθμό που είχαν ανακοινώσει οι κινεζικές αρχές το Σεπτέμβριο.
Το υπουργείο εκτιμά τώρα ότι οι θάνατοι απο νεφρική ανεπάρκεια οι οποίοι πιθανώς συνδέονται με την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος είναι έξι, αντί για τέσσερις που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί.
Η μελαμίνη, ένα βιομηχανικό χημικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή πλαστικών, είχε προστεθεί σε αραιωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα της Sanlu και άλλων κινεζικών εταιρειών προκειμένου να τα κάνει να φαίνονται πλούσια σε πρωτεΐνη.
Οι πρώτες διαμαρτυρίες καταναλωτών εμφανίστηκαν το Μάρτιο, ωστόσο οι κινεζικές αρχές παραδέχτηκαν το πρόβλημα μόλις το Σεπτέμβριο, οδηγώντας σε καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης. Νοθευμένα κινεζικά γαλακτοκομικά αποσύρθηκαν στη συνέχεια και σε αρκετές ακόμα χώρες.
Μελαμίνη ανιχνεύθηκε αργότερα και σε αβγά κινεζικής παραγωγής λόγω εκτεταμένης νοθείας στις ζωοτροφές.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας