91

Τέλος εποχής φαίνεται πως έφτασε για το κόμικ Μπάτμαν. Στο πιο πρόσφατο τεύχος το alter ego του μασκοφόρου εκδικητή, ο δισεκατομμυριούχος Μπρους Γουέιν, φαίνεται πως χάνει τη ζωή του.

Ο συγγραφέας Γκραντ Μόρισον είχε νωρίτερα αποκαλύψει ότι ο Μπρους Γουέιν είτε θα αποφασίσει να αποσυρθεί, είτε θα σκοτωθεί σε μια διαμάχη.

Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφόρησε στο Batman RIP, τον άνθρωπο-νυχτερίδα πυροβολεί ο «κακός» Σάιμον Χαρτ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι ο πατέρας του Μπρους Γουέιν, Dr Τόμας Γουέιν.

Τα επόμενα δύο τεύχη του κόμικ θα συνοψίζουν την ιστορία του Μπάτμαν, ενώ η «απόλυτη, τελική μοίρα» του Μπρους Γουέιν θα αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο σε άλλο έντυπο με τίτλο Final Crisis.

Υπενθυμίζεται ότι η «δολοφονία» του πατέρα του Μπρους Γουέιν και της μητέρας του όταν ήταν μικρός, τον οδήγησε να υιοθετήσει την ταυτότητα του Μπάτμαν.

Εάν η μοίρα του Μπρους Γουέιν είναι όντως να πεθάνει, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον Μπάτμαν, επιμένουν οι εκδότες του κόμικ. Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί ήρωες -όπως ο Ρόμπιν- που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ταυτότητα του μασκοφόρου εκδικητή.

Ο Μπάτμαν εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε κόμικ το 1939.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ