
Κύπριος επιχειρηματίας νεκρός στην τρομοκρατική επίθεση στη Βομβάη
Ένας Κύπριος επιχειρηματίας, ο πλοιοκτήτης Ανδρέας Λιβέρας, 72 ετών, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, περιλαμβάνεται στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας. Ήταν ανάμεσα στους ομήρους στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ. Η τελευταία του μαρτυρία, λίγο πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ.
95
Ένας Κύπριος επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, περιλαμβάνεται στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Λιβέρα, 72 ετών, πλοιοκτήτη, που είχε πάει στη Βομβάη για έκθεση πλοίων. Πιάστηκε όμηρος στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ και εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες.
Τις συνθήκες εκτέλεσης του Ανδρέα Λιβέρα περιέγραψε στη Λευκωσία ο αδελφός του θύματος, Θεοφάνης Λιβέρας. Όπως είπε, ο Ανδρέας Λιβέρας βρισκόταν στο εστιατόριο του Ταζ Μαχάλ, στο οποίο διέμενε και κρατήθηκε όμηρος μαζί με άλλα άτομα.
Οι τρομοκράτες συγκέντρωσαν τους ομήρους σε ένα δωμάτιο, από όπου ο Ανδρέας Λιβέρας τηλεφώνησε στο γιο του, Διονύση Λιβέρα, και τον διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευε. Στη συνέχεια όμως οι τρομοκράτες ζήτησαν από τους ομήρους να δείξουν τα διαβατήριά τους. Ο Λιβέρας, ο οποίος είχε αγγλικό διαβατήριο, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ μαζί με άλλα πέντε άτομα.
Ο Ανδρέας Λιβέρας, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο από το 1963, είχε τέσσερα παιδιά.
Ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες του Λονδίνου και ιδρυτής των ομώνυμων επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο. Ο Ανδρεάς Λιβέρας πήγε από την Κύπρο στη Βρετανία το 1963 και εργάστηκε ως πωλητής και διανομέας σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής για να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξαγορά της εταιρείας, την οποία πούλησε το 1986 έναντι 130 εκατομμυρίων λιρών. Η οικογένεια Λιβέρα συνέστησε επίσης εταιρεία ενοικίασης θαλαμηγών.
Στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ είχαν βρεθεί παγιδευμένοι και ομογενείς από την Αυστραλία.
Η οικογένεια του Νίκου Παπαζαχαριάκη και φίλοι τους γιόρταζαν τον επικείμενο γάμο της κόρης του, όταν άρχισαν οι εκρήξεις. «Είμαστε τυχεροί που ζούμε. Κοντά μας σκοτώθηκαν άνθρωποι» δήλωσαν. Ένα άλλο ζευγάρι Ελλήνων βρίσκεται εγκλωβισμένο στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά είναι καλά στη υγεία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα

