
Ο Πολ Βόλκερ πρόεδρος της επιτροπής «σοφών» του Ομπάμα για την οικονομία
Επικεφαλής της νέας συμβουλευτικής επιτροπής του Λευκού Οίκου για τη σταθεροποίηση των χρηματαγορών πρόκειται να διορίσει τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), Πολ Βόλκερ, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
51
Επικεφαλής της νέας συμβουλευτικής επιτροπής του Λευκού Οίκου για τη σταθεροποίηση των χρηματαγορών πρόκειται να διορίσει τον πρώην πρόεδρο της Fed, Πολ Βόλκερ, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Το διορισμό του πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γραφείου του Ομπάμα που έχει αναλάβει τις προετοιμασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας.
Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Σικάγο και σύμβουλος του Ομπάμα Όσταν Γκούλσμπι θα διοριστεί διευθυντής προσωπικού της επιτροπής, επιβεβαίωσε άλλος σύμβουλος του γραφείου του Ομπάμα.
Η επιτροπή αυτή θα ιδρυθεί για να παρέχει συμβουλές στον Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να εξέλθει η χώρα από την τρέχουσα οικονομική κρίση.
Ο Βόλκερ έγινε πρόεδρος της Fed το 1979, μέσα σε συγκυρία υψηλού πληθωρισμού και υψηλής ανεργίας. Αύξησε τα επιτόκια με αποτέλεσμα να μειωθεί μεν ο πληθωρισμός αλλά να αυξηθεί το έλλειμμα. Διατήρησε τη θέση του μέχρι το 1987.
Σε δηλώσεις του ο εκλεγμένος πρόεδρος ανέφερε ότι το υπουργικό Συμβούλιο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει ανακοινωθεί θα συνδυάζει «εμπειρία και πρωτότυπη σκέψη».
Απέρριψε ακόμα τις αιτιάσεις ότι ανακυκλώνει στο οικονομικό του επιτελείο πρόσωπα της προεδρίας Κλίντον. Οι Αμερικανοί σε περιόδους κρίσεις δεν θα ήθελαν να δουν σε κρίσιμες θέσεις αξιωματούχους χωρίς πείρα, δήλωσε.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σπίτι μου ΙΙ: Τι ισχύει με όσους είχαν βρει ακίνητο – Ποιοι κόβονται
- ΕΕ: Το σχέδιο για φόρο άνθρακα στα διεθνή ταξίδια προκαλεί αναταράξεις
- Πίνακας που είχαν κλέψει οι Ναζί βρέθηκε μετά από 85 χρόνια
- Μεντιλίμπαρ: «Υπάρχει ένας δεύτερος στόχος μπροστά μας – Δύσκολα με Παναθηναϊκό ο Ποντένσε»
- Σκηνές πανικού σε πτήση για Μόναχο – Εκκενώθηκε το αεροπλάνο αφού έκανε αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για το θαλάσσιο drone – Μπορεί η Ελλάδα να αντιγράψει το ουκρανικό USV;



