Ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη
Ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε ομοϊδεάτες τους, που απολογούνταν για εμπρηστικές επιθέσεις, πέταξαν αντικείμενα κατά αστυνομικών, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.
53
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.
Οι νεαροί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε τρεις ομοϊδεάτες τους, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν σε ανακρίτρια για εμπρηστικές επιθέσεις. Το μεσημέρι άρχισαν να πετούν πέτρες, τούβλα, μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Οι νεαροί κατέφυγαν στα στενά δρομάκια της περιοχής.
Λίγη ώρα πριν το περιστατικό, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι όροι αφορούν στην εμφάνισή τους κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ
- IRIS: Όλα για το χαρτζιλίκι – Τι ισχύει
- «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα λάθη» – Ο Ντέιβιντ Mπέκαμ έσπασε τη σιωπή του για τον Μπρούκλιν