Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της Air France
Με αναστάτωση, κυρίως στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, άρχισε την Παρασκευή η τετραήμερη απεργία των πιλότων της Air France, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ακυρώνεται τουλάχιστον το 40% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων.
51
Με αναστάτωση, κυρίως στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, άρχισε την Παρασκευή η τετραήμερη απεργία των πιλότων της Air France, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 έτη.
Οι επιβάτες της Αir France – ΚLM σε όλο τον σκόμο πρέπει να προετοιμαστούν για τέσσερις δύσκολες μέρες, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.
«Περίπου το 40% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 50% των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων έχουν ακυρωθεί, αλλά καθώς ήταν κάτι που είχε προαναγγελθεί, μπορέσαμε να ειδοποιήσουμε τους πελάτες μας» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής της Air France στο «Σαρλ ντε Γκολ»
Το κόστος για την Air France από την τετραήμερη απεργία των πιλότων θα φθάσει ακόμα και τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Λόγω της ακύρωσης των πτήσεων το επιβατικό κοινό που έχει κλείσει εισιτήρια είτε για πτήσεις από την Ελλάδα στη Γαλλία, είτε για άλλους προορισμούς με την Air France καλείται να επικοινωνεί με τα γραφεία της εταιρίας ή να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.airfrance.fr, για τις ακυρώσεις των πτήσεων.
Επίσης θα λειτουργήσει και ειδικός αριθμός χωρίς χρέωση για την Γαλλία: 0800 240 260. Από το εξωτερικό οι επιβάτες μπορούν να καλέσουν το + 33 1 57 02 10 55 ή το 210 9970700 για την Ελλάδα. Το ημερήσιο πρόγραμμα, θα ανακοινώνεται το προηγούμενο βράδυ στις 20.00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442