Το Πακιστάν τα «έψαλε» στον στρατηγό Πετρέους
Την οργή των Πακιστανών για τις αιματηρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε πακιστανικό έδαφος εξέφρασαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας στον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, που επισκέπτεται την περιοχή, στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του ως επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
53
Την οργή των Πακιστανώνγια τις αιματηρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε πακιστανικό έδαφος εξέφρασαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας στον στρατηγόΝτέιβιντ Πετρέους,που επισκέπτεται την περιοχή, στο πλαίσιο των νέωνκαθηκόντων του ως επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ραζά Τζιλάνι δήλωσε την Τρίτη ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Κατά τη συνάντησή του με τον στρατηγό Πετρέους τόνισε ότι οι αιματηρές αεροπορικές επιδρομές θέτουν σε κίνδυνοτις προσπάθειες του Πακιστάν για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών.
Ο Τζιλάνι σημείωσε ότι, αν και δεν έλαβε κάποιαυπόσχεση για παύση των επιχειρήσεων από τον στρατηγό Πετρέους, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων έδειξε να κατάλαβε απολύτως το πρόβλημα.
Παράλληλα, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάριμετέφερε στον στρατηγό Πετρέους την οργή του κόσμου για τις αιματηρές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι φουντώνειτο αντι-αμερικανικό αίσθημα στη χώρα.
«Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εντός των εδαφών μας, που έχουν κόστος σε ζωές καιπεριουσίες, είναι αντιπαραγωγικές και δύσκολα μπορεί να εξηγηθούν από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» είπε ο Ζαρντάρι στον Πετρέους.
Ο στρατηγός Πετρέους δήλωσε ότι λαμβάνει υπ όψιν την κριτική του Πακιστάν για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. «Ο τόνος των συζητήσεων ήταν πολύ ειλικρινής και ευθύς, όπως θα έπρεπε να είναι» σημείωσε ο Ντέιβιντ Πετρέους.
Αργότερα την Τρίτη ο στρατηγός Πετρέους έφτασε στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά από την ημέρα της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442