Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Πακιστάν επισκέπτεται ο στρατηγός Πετρέους με στόχο να εξομαλύνει τις σχέσεις

Το Πακιστάν επισκέπτεται ο στρατηγός Πετρέους με στόχο να εξομαλύνει τις σχέσεις

Το Πακιστάν και οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να εξομαλύνουν τις διαφορές τους ως σύμμαχοι κατά της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη του στρατηγού Πετρέους, που μόλις ανέλαβε επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, στο Ισλαμαμπάντ.

38

Το Πακιστάν και οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να εξομαλύνουν τις διαφορές τους ως σύμμαχοι κατά της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη του στρατηγού Πετρέους, που μόλις ανέλαβε επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, στο Ισλαμαμπάντ.

Η επίσκεψη του Πετρέους στο Πακιστάν είναι το πρώτο του ταξίδι από τότε που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και ενδεικτική της σημασίας που δίνουν οι ΗΠΑ στην στήριξη που παίρνουν από το Πακιστάν στη μάχη τους κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Αποστολή του Πετρέους είναι να εξευμενίσει την οργή των Πακιστανών έπειτα από αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον αντάρτικων στόχων σε πακιστανικό έδαφος.

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Πακιστάν να δράσει αποτελεσματικότερα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το πακιστανικό έδαφος ως ορμητήριο εναντίον αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στόχων στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά του κράτους, όμως οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον εγκαλείται για τουλάχιστον 17 επιθέσεις στο Πακιστάν από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η πακιστανική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις ως παραβιάσεις της εδαφικής του ακεραιότητας. Ωστόσο, αυτές συνεχίζονται.

Ένα άλλο θέμα που ενδεχομένως θα προκύψει κατά την επίσκεψη του Πετρέους είναι οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, καθώς Πακιστανοί και Αφγανοί ηγέτες ζητούν να ξεκινήσουν συνομιλίες με στοιχεία του στρατιωτικού κινήματος.

Ο Πετρέους, πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη, δεν είναι αρνητικός στην προσέγγιση με μετριοπαθή στοιχεία των Ταλιμπάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο