Με χαμηλής διαβάθμισης καρκινικούς όγκους των μαστών σχετίζεται η ΘΟΥ
Νέα Υόρκη: Μεταξύ των γυναικών με καρκίνο του μαστού, όσες κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλότερης διαβάθμισης όγκους και καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από εκείνες που δεν παίρνουν ΘΟΥ, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο Breast Cancer Research.
Νέα Υόρκη: Μεταξύ των γυναικών με καρκίνο του μαστού, όσες κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλότερης διαβάθμισης όγκους και καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από εκείνες που δεν παίρνουν ΘΟΥ, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο Breast Cancer Research.
Η Δρ Λένα Ροσενμπεργκ και οι συνεργάτες της στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση μέχρι το τέλος του 2003, 2.660 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, που είχαν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού την περίοδο 1993-1995.
Η χρήση ΘΟΥ την περίοδο που έγινε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σχετίστηκε με χαμηλότερης διαβάθμισης όγκους και με ευνοϊκό αποτέλεσμα επιβίωσης. Μάλιστα αυτό ήταν περισσότερο εμφανές στην πενταετία μετά την διάγνωση.
Τα ευρήματα αυτά έρχονται να συμφωνήσουν με τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πιο επιθετικοί καρκίνοι του μαστού έχουν κορύφωση θνησιμότητας στην διετία, ενώ οι λιγότερο επιθετικοί όγκοι έχουν χαμηλή αλλά διαρκή θνησιμότητα για περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την διάγνωση. Aρα, αν η παρακολούθηση του δείγματος της παρούσας έρευνας είχε διαρκέσει περισσότερο, το αναμενόμενο όφελος επιβίωσης λόγω ΘΟΥ θα είχε περιοριστεί.
Το γεγονός της ανάδειξης οφέλους επιβίωσης στις γυναίκες που έπαιρναν ΘΟΥ δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις γενικές συστάσεις για την χορήγηση και χρήση της ΘΟΥ μόνο παρουσία συμπτωμάτων και για σύντομα χρονικά διαστήματα.
health.in.gr
- LIVE: Ίντερ – Πίζα
- Ο Λουίτζι Μαντζιόνε ξανά στο δικαστήριο για ακροαματική διαδικασία – Ακόμα στο τραπέζι η θανατική ποινή
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι οικογενειακές υποθέσεις, ιδίως όταν αφορούν ανήλικα παιδιά, δεν προσφέρονται για εκβιασμούς ή πολιτική εκμετάλλευση
- Ο Μουρίνιο άρχισε τα όργανα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης
- «Δεν ξέρω τι εννοούσα» – Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ διαλύει τις φήμες σχετικά με την αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητά του
- Ισπανία: Τα αίτια που προκάλεσαν τη σιδηροδρομική τραγωδία – Τι έδειξε το πρώτο πόρισμα
