28

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας σχετικά με δημοσίευμα που εμφανίζει αστυνομικούς να πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο, αναγκάζοντας «ύποπτο» να σταθεί γυμνός σε δημόσια θέα, μέρα-μεσημέριστο κέντρο της Αθήνας.

Τα γεγονότα που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου και τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο σχετικό ρεπορτάζ τράβηξαν μέλη της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο».

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης, «ο σωματικός έλεγχος υπόπτου πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο, και σίγουρα όχι σε κοινή θέα».

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καλείται τώρα να διερευνήσει «το πραγματολογικό υλικό της υπόθεσης και να αποσαφηνισθούν τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή οι συνθήκες αστυνομικής επέμβασης και το ακριβές ιστορικό της υπόθεσης».

Όπωςπροσθέτει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «σε βάρος τυχόν υπαιτίων αστυνομικών θα καταλογισθούν πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πειθαρχικό Δίκαιο του Σώματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ