Κίνδυνος κώφωσης από τα ακουστικά των συσκευών μουσικής
Όσοι ακούν μουσική με ακουστικά σε υψηλή ένταση κινδυνεύουν να υποστούν μόνιμη απώλεια ακοής, καταλήγει έρευνα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΕΕ ενδέχεται τώρα να κατεβάσει το ανώτατο όριο έντασης για τα mp3 players.
36
Όσοι ακούν μουσική με ακουστικά σε υψηλή ένταση κινδυνεύουν να υποστούν μόνιμη απώλεια ακοής, καταλήγει έρευνα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΕΕ ενδέχεται τώρα να κατεβάσει το ανώτατο όριο έντασης για τα mp3 players.
Οι ερευνητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν ότι,μεταξύ των σημερινών Ευρωπαίων χρηστών, τα 2,5 έως 10 εκατομμύρια θα πάθουν βαρηκοΐα λόγω των ακουστικών.
«Υπερβολική» θεωρείται ηχρήση που υπερβαίνει τα 89 decibel για μία ώρα την ημέρα επί τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι βλάβες προκαλούνται όταν τα ηχητικά κύματα είναι τόσο έντονα ώστε να καταστρέφουν τα μικροσκοπικά τριχίδια του κοχλία που αντιλαμβάνονται τις δονήσεις.
«Πρόκειται για βλάβες που μπορεί να στοιχειώσουν την υπόλοιπη ζωή σας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ Χέλεν Κίαρς, αναφερόμενη κυρίως στους νέους που δεν υποψιάζονται τον κίνδυνο.
Hνομοθεσία τηςΕΕ για τον περιορισμό της ηχορύπανσης θέτει το ανώτατο όριο έντασης για φορητές συσκευές μουσικής στα 100 decibel.
Το δημοφιλές iPod της Apple αρχικά υπερέβαινε το όριο αυτό και η εταιρεία αναγκάστηκε να το αποσύρει από τα καταστήματα της Γαλλίας και να τροποποιήσει το λογισμικό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο άνθρωπος, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Χρυσές Σφαίρες
- Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 56χρονο στη Γέφυρα του Πέτρε στον ΒΟΑΚ
- Η Ρεάλ… βαράει διάλυση: Νέο περιστατικό στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Εμπαπέ – Βινίσιους (pic)
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442