27

Οι τιμές των ακινήτων έμειναν σταθερές στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ενώ σε ορισμένες ακριβές περιοχές παρατηρήθηκε και μικρή διόρθωση των τιμών, καθώς οι -όποιοι- αγοραστές στρέφονται κυρίως στα μικρά και παλαιά διαμερίσματα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας Remax Ελλάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα στα δύο ακίνητα που πωλούνται σήμερα είναι παλαιά, ηλικίας άνω των 20 ετών, και ένα στα τέσσερα εμβαδού από 71 ως 90 τετραγωνικών μέτρων. Το 2007, παλαιό ήταν ένα στα τρία ακίνητα που αγοραζόταν.

Τα ακίνητα στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο ασφαλή τοποθέτηση κεφαλαίων σε σύγκριση με άλλες μορφές επένδυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, ώστε η απόκτηση μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου να εξασφαλίσει αξιόλογες αποδόσεις και μελλοντικές υπεραξίες.

Οι τιμές πώλησης των ακινήτων στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδ,ο παρουσιάζουν τάσεις με μικρές κατά περίπτωση αυξομειώσεις.

Μείωση τιμών ενδέχεται να εντοπίζεται σε περιοχές όπου η προσφορά νεόδμητων ακινήτων είναι αρκετά υψηλή.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ