Την ανάγκη αναζήτησης νέων μηχανισμών αναδιανομής πλούτου υπογράμμισε ο Κ.Παπούλιας
Την ανάγκη αναζήτησης μηχανισμών αναδιανομής του πλούτου υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
30
Την ανάγκη αναζήτησης μηχανισμών αναδιανομής του πλούτου υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
«Πρέπει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα και να αναζητήσουμε μηχανισμούς αναδιανομής του πλούτου σε διεθνή κλίμακα, όχι μόνο ώστε να περιοριστούν τουλάχιστον οι συνέπειες της δυσμενούς μεταχείρισης την οποία υπέστησαν ορισμένοι λαοί. Αλλά και για να ενισχυθεί η παγκόσμια σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το διεθνές πιστωτικό σύστημα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και σημείωσε ότι η κρίση αυτή ξεκίνησε εκτός Ευρώπης, από τις ΗΠΑ, όμως, «οι πιστωτικές κρίσεις δεν είναι γεγονότα περιορισμένα σε έναν τόπο».
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Η κρίση έδειξε τη μεγάλη αδυναμία που μπορεί να παρουσιάσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα, όταν, στο κυνήγι των περισσότερων κερδών, υποτιμώνται οι κίνδυνοι και επικρατεί η απληστία, όταν νομοθετικά επιτρέπεται χωρίς όρους και όρια ο διαχωρισμός της ευθύνης από τα κέρδη, όταν θεωρείται ότι η ρευστότητα στην παγκόσμια οικονομία είναι ικανή ασπίδα για την προστασία από υπερβολές.»
Ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση αυτή θα διαμορφώσει μια νέα γενιά οικονομικής σκέψης και επανέλαβε την προτροπή του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν: «Χρειαζόμαστε ένα νέο τρόπο αντίληψης της ηθικής και της ευθύνης στην οικονομία, περισσότερη συναίσθηση του τι συνεπάγονται οι οικονομικές κρίσεις και αποφάσεις για τους πολλούς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)