
Πακιστανοί στρατιώτες «αντιμέτωποι» με αμερικανικές δυνάμεις στη μεθόριο
Με πυροβολισμούς στον αέρα Πακιστανοί στρατιώτες εμπόδισαν τη διέλευση αμερικανικών δυνάμεων στο Νότιο Ουαζιριστάν. Το επεισόδιο έρχεται τη στιγμή που διογκώνεται η οργή στο Πακιστάν για θανάτους αμάχων σε αμερικανικές επιδρομές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
51
Με πυροβολισμούς στον αέρα Πακιστανοί στρατιώτες εμπόδισαν τη διέλευση αμερικανικών δυνάμεων στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν. Το επεισόδιο έρχεται τη στιγμή που διογκώνεται η οργή στο Πακιστάν για αμερικανικές επιθέσεις στα σύνορα με θύματα αμάχους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επτά αμερικανικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυρικής στην αφγανική πλευρά των συνόρων και στη συνέχεια στρατιώτες επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα.
Την ώρα που οι Αμερικανοί στρατιώτες κινούνταν προς τα σύνορα, Πακιστανοί στρατιώτες σε παρακείμενο φυλάκιο ελέγχου άνοιξαν πυρ στον αέρα και οι Αμερικανοί οπισθοχώρησαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τοπικών αξιωματούχων.
Το Νότιο Ουαζιριστάν είναι μία από τις βασικές περιοχές από όπου ισλαμιστές εξτρεμιστές εξαπολύουν επιθέσεις στο Αφγανιστάν.
Κατά πληροφορίες οι Πακιστανοί πυροβολούσαν στον αέρα για αρκετές ώρες· οι ντόπιοι εγκατέλειψαν α σπίτια τους και οι άνδρες των φυλών της επαρχίας έλαβαν θέσεις στα βουνά, αναφέρει το BBC.
Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στο χωριό Ανγκόρ Αντα, περίπου 30 χλμ από τη Βάνα, την κεντρική πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν.
Στο χωριό Ανγκόρ Ανταν πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αμερικανική αεροπορική επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 ανθρώπων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
Η αιματηρή επιδρομή προκάλεσε την οργή του Πακιστάν, καθώς και διπλωματικό επεισόδιο.
Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε, δε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους ενέκρινε τους τελευταίους μήνες στρατιωτικές επιδρομές κατά εξτρεμιστών σε πακιστανικό έδαφος χωρίς προηγούμενη έγκριση της κυβέρνησης στο Ισλαμαμπάντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος η ΝΔ από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
