Παγκόσμιο ρεκόρ οι Αμερικάνοι στα 4Χ100 της κολύμβησης
Ημέρα παγκοσμίων ρεκόρ ήταν η Κυριακή (10/8) για την κολύμβηση! Η ομάδα των ΗΠΑ στα 4Χ100μ. πέτυχε το εντυπωσιακότερο με επίδοση 3:12:23, στην πρώτη προκριματική σειρά. Την ομάδα της Αμερικής αποτελούσαν οι Νάθαν Αντριαν, Κούλεν Τζόουνς, Μπεν Βίλτνμαν, Ματ Γκρίβερς. Το προηγούμενο (3.12.46) κατείχε μία άλλη τετράδα των ΗΠΑ, οι Φελπς, Ουόκερ, Τζόουνς και Λέζακ.
Ημέρα παγκοσμίων ρεκόρ ήταν η Κυριακή (10/8) για την κολύμβηση! Η ομάδα των ΗΠΑ στα 4Χ100μ. πέτυχε το εντυπωσιακότερο με επίδοση 3:12:23, στην πρώτη προκριματική σειρά.
Την ομάδα της Αμερικής αποτελούσαν οι Νάθαν Αντριαν, Κούλεν Τζόουνς, Μπεν Βίλτνμαν, Ματ Γκρίβερς. Το προηγούμενο παγκόσμιο 3.12.46 είχε σημειώσει μία άλλη τετράδα των ΗΠΑ, οι Φελπς, Ουόκερ, Τζόουνς και Λέζακ στις 19 Αυγούστου 2006, στη Βικτόρια του Καναδά.
Το ρεκόρ αυτό ξεπέρασε και η γαλλική ομάδα -χωρίς τον Αλέν Μπερνάρ-, με τους Αμορί Λεβό, Γκρεγκορί Μαλέ, Μπόρις Στάιμετζ και Φρεντερίκ Μπουσκέ να σημειώνουν 3:12:36, που είναι φυσικά νέο ρεκόρ Ευρώπης (παλιό 3:12:54 της Γαλλίας από τις 19 Ιουνίου 2008. Επίσης, ηπειρωτικά ρεκόρ σημείωσαν η Αυστραλία (τρίτη με 3.12.41) και η Νότια Αφρική (έκτη με 3.13.06).
Εντυπωσιακές επιδόσεις είχαμε και στα 400μ. ελεύθερο γυναικών, με ταχύτερη των προκριματικών την Ιταλίδα Φεντερίκα Πελεγκρίνι που έκανε ρεκόρ Αγώνων (4:02.19), το προηγούμενο κατείχε η Αμερικανίδα Τζάνετ Εβανς από τους Ολυμπιακούς της Σεούλ, το 1988!
Ως όγδοη προκρίθηκε στον τελικό η Γαλλίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Λορ Μανοντού, ενώ η Πολωνή Οτίλια Γεντρζέιζακ (2η το 2004) έμεινε ένατη και εκτός «νυμφώνος».
Στα 100μ. πρόσθιο γυναικών, πιο γρήγορη ήταν η Αυστραλή Λέιζελ Τζόουνς με 1:05.64, που αποτελεί νέο ρεκόρ Αγώνων, ενώ στη διάρκεια των προκριματικών καταρρίφθηκε δύο φορές το ρεκόρ Ευρώπης: αρχικά από την Αυστριακή Μίρνα Τζούκιτς με 1:07.06 και στη συνέχεια από τη Ρωσίδα Γιούλια Εφίμοβα, η οποία στην τελευταία σειρά έκανε 1:06.08. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε η Γερμανή Σάρα Πέβε με 1:07.10, από τις 19 Απριλίου 2008, στο Βερολίνο.
Αναλυτικά οι αθλητές και αθλήτριες που πήραν προκρίσεις ανα κατηγορία:
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Euroleague, την ώρα που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συγκατοίκησε με τον Σιλβέν Φρανσίσκο στην κορυφή της λίστας με τα εύστοχα «τρίποντα».
Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα ζευγάρια των play in και των play off. Πότε παίζουν Παναθηναϊκός - Μονακό και πότε μαθαίνει αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Όλο το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες.