103

Επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Νάπολη μεταξύ αστυνομικών και δεκάδων άστεγων Αφρικανών μεταναστών που έχουν κλείσει τον καθεδρικό ναό της πόλης.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο ταυτότητας στους μετανάστες, οι οποίοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μέσα στον καθεδρικό, αφότου το κτίριο όπου κατοικούσαν καταστράφηκε από πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετανάστες κατηγορούν τις αρχές ότι βρήκαν καινούρια σπίτια για τους Ιταλούς που έμεναν στο κτήριο, αλλά αγνοούν τους Αφρικανούς.

Αξιωματούχος του δήμου της Νάπολης επέκρινε την αστυνομία για «επίθεση» εναντίον ήσυχων διαδηλωτών.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους περίπουπενήντα μετανάστες.

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες αφότου η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε εθνικό συναγερμό για την παράνομη μετανάστευση, προκαλώντας την αντίδραση των αριστερών που κατηγορούν την κυβέρνηση για ανατροφοδότηση του φόβου και του ρατσισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters