
Ο πολιτιστικός θησαυρός της Θεσσαλονίκης διαθέσιμος με ένα «κλικ»
Πρόσβαση σε 12.000 πίνακες ζωγραφικής, αυθεντικές βυζαντινές εικόνες, σπάνιες καρτ ποστάλ, ιστορικά αρχεία εφημερίδων, διαχρονικό φωτογραφικό υλικό και χάρτες της Θεσσαλονίκης, θα έχουν στο εξής οι χρήστες του Διαδικτύου.
43
Με ένα «κλικ» στο Διαδίκτυο η πολιτιστική κληρονομιά του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων πολιτών.
Συγκεκριμένα οι επισκέπτες του Internet, θα μπορούν να δουν 12.000 πίνακες ζωγραφικής, αυθεντικές βυζαντινές εικόνες, σπάνιες καρτ ποστάλ, ιστορικά αρχεία εφημερίδων, διαχρονικό φωτογραφικό υλικό και χάρτες της Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, «προχωρήσαμε στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού, αφενός μεν για να τον διασώσουμε για πάντα και αφετέρου για να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να τον προβάλουμε σε όλο τον κόσμο μέσω του Ιnternet».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης μέσα από την ιστοσελίδα culture.thessaloniki.gr, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Η ψηφιοποίηση των πολιτιστικών τεκμηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης έγινε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»





