
Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ του δολαρίου έναντι του ευρώ
Το δολάριο χάνει έδαφος με ταχείς ρυθμούς έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, ενώ δεν καθησυχάστηκαν ιδιαίτερα από το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για στήριξη των δύο μεγάλων εταιρειών ενυπόθηκων δανείων. Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ξεπέρασε τα επίπεδα του 1,60.
93
Το δολάριο έχασε έδαφος με ταχείς ρυθμούς έναντι του ευρώ την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, ενώ δεν καθησυχάστηκαν ιδιαίτερα από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης για να στηρίξει δύο μεγάλες εταιρίες ενυπόθηκων δανείων.
Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο σημείωσε σήμερα άνοδο σε επίπεδα ρεκόρ, υπερβαίνοντας το 1,60 έναντι του δολαρίου, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.
Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ενισχύθηκε έως και στα 1,6038 δολάρια, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. To προηγούμενο ρεκόρ (1,6018 δολάρια) είχε σημειωθεί στις 22 Απριλίου.
Αργάτο απόγευμα ώραΕλλάδος η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν 1,5948 και δολαρίου-γεν 104,60.
Στην διολίσθηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, συμβάλλει και η φημολογία ότι ο πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι και ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Χ.Πόλσον θα τονίσουν σήμερα ότι οι πιστωτικές απώλειες απειλούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας
Το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε μόνο την σοβαρότητα των προβλημάτων της πιστωτικής αγοράς από την επιδείνωση της αγοράς κατοικίας. Παράλληλα με τη οικονομική ζημιά από τις υψηλές τιμές πετρελαίου, οι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να πωλούν το δολάριο, είπαν traders, όπως αναφέρει το Reuters.
«Είναι δύσκολο να αγοράσει κανείς το δολάριο μόνο εξαιτίας των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, επειδή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιβαρύνουν το δολάριο, όπως οι ανησυχίες για την υγεία των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και τις αυξανόμενες τιμές πετρελαίου», είπε ο Hiroshi Yoshida, από την Shinkin Central Bank.
Η ενίσχυση της ισοτιμίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα πυροδότησενέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου άνω των 146 δολαρίων το βαρέλι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
- Βερολίνο: Έλουσαν με ντοματοχυμό τον Ρεζά Παχλαβί – Αφιλόξενο το Βερολίνο για τον γιο του σάχη του Ιράν
- Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βρω: Το τέλος της διαρκούς διαθεσιμότητας που μας έχει εξαντλήσει
- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μυθική ανατροπή η Μαρία Πρεβολαράκη
